tisdag 16 april 2013

Förbered gräsklippare & andra redskap

Nu innan gräset börjar dra iväg är det klokt att se över gräsklipparen. En del väljer att serva den innan den tas in för vintern och då är det i princip bara att fylla på bensin då det är klippsäsong igen. Men vi andra måste nu serva både gräsklippare och andra redskap. Själv tänker jag varje vår att jag skulle gjort det i höstas, men...

Är du inte händig själv kan du lämna in klipparen för översyn. Ev bensin som varit kvar över vintern är inte lämplig att använda, då kondens bildats av kylan och gjort bensinen vattenblandad. Häll ut den och fyll på med ny, fräsch bensin. Byt också olja, kolla tändstift och smörj så bladen snurrar bra. Hur ser bladen ut? Kanske behövs dom slipas eller bytas ut?

Likaså behövs övriga redskap ses över: För trimmern är det i princip samma som för gräsklipparen, men även att du har tråd i. Övriga redskap kan behövas slipning och smörjning av rörliga delar. Kanske saknade du något redskap förra året? Nu har du fortfarande god tid på dig att jämföra modeller och priser etc och på så sätt göra genomtänkta kompletteringar av redskapen.